• امروز : شنبه, ۶ اسد ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
کل 3166 امروز 5

اخبار ویژه

وزارت صنعت:پنج میلیارد و ۲۳۷ میلیون دالر دادوستد در نیمه اول سال ۲۰۲۴ رییس عمومی استخبارات امارت اسلامی برخی حلقات استخباراتی در افغانستان فعالیت دارند دیدار معاون اداری ریاست‌الوزرا با معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین اخراج یکی از فرماندهان ژنرال دوستم از ترکیه لایحه آمریکا برای جلوگیری از به‌رسمیت شناختن حکومت طالبان وزیر خارجه پاکستان:حمله به نمایندگی‌های دیپلماتیک پاکستان کار اتباع افغانستان است وزارت معارف برای جذب آموزگاران مسلکی تفاهم‌نامه‌ای را با اداره ملی امتحانات به امضا رساند یک کارخانه تولید دوا در کابل گشایش یافت وزیر دفاع طالبان:به زودی به حریم هوایی خویش حاکمیت پیدا می‌کنیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با بشار اسد رئیس جمهور سوریه در کرملین دیدار کرد بازداشت ۵۵نفر در ولسوالی ارزگان خاص توسط طالبان درگیری نمایندگان ترکیه در صحن علنی پارلمان حقانی:شمار نیروهای پولیس وزارت داخله به ۲۳۰هزار نفر افزایش یافته است وزارت ترانسپورت:سنگ تهداب یک انتظارگاه جدید در میدان هوایی کابل گذاشته شد وزیر معادن:تمام آمادگی‌ها از برای آغاز کار پروژه تاپی گرفته شده

0

وضعیت اقتصادی افغانستان پس از تسلط طالبان بهبود نیافته‌است

  • کد خبر : 51884
  • 30 جدی 1402 - 23:36
وضعیت اقتصادی افغانستان پس از تسلط طالبان بهبود نیافته‌است

یو‌ان‌دی‌پی یا دفتر توسعه سازمان ملل می‌گوید که وضعیت اقتصادی افغانستان پس از تسلط طالبان و انقباض ۲۷ درصدی، بهبود نیافته‌است. این سازمان با نشر گزارش تازه‌ای گفته که محدودیت‌های بانکی، اختلالات تجاری، ضعیف و منزوی‌شدن موسسات و عدم سرمایه‌‎گذاری خارجی در بخش‌های تولیدی – مانند کشاورزی و تولید، از موانع بهبود اقتصادی افغانستان است. […]

یو‌ان‌دی‌پی یا دفتر توسعه سازمان ملل می‌گوید که وضعیت اقتصادی افغانستان پس از تسلط طالبان و انقباض ۲۷ درصدی، بهبود نیافته‌است.

این سازمان با نشر گزارش تازه‌ای گفته که محدودیت‌های بانکی، اختلالات تجاری، ضعیف و منزوی‌شدن موسسات و عدم سرمایه‌‎گذاری خارجی در بخش‌های تولیدی – مانند کشاورزی و تولید، از موانع بهبود اقتصادی افغانستان است.

در این گزارش آمده که بر اساس شاخص ناامنی معیشتی (اس‌آی‌آی) ۶۹ درصد از جمعیت افغانستان در وضعیت معیشتی ناامن قرار دارند و با کمبود امکانات ضروری مانند مراقبت‌های بهداشتی، کالاهای اساسی و فرصت‌های شغلی مواجه هستند.

گزارش افزوده که بحران‌های انسانی و اقتصادی و محدودیت‌، تأثیر شدیدی بر جمعیت زنان کشور داشته که این قشر جامعه اکنون غذای کمتری مصرف می کنند و در مقایسه با مردان درآمد کمتری دارند.

دفتر توسعه سازمان تاکید کرده که حضور زنان شاغل در همه بخش‌ها به طور چشمگیری کاهش یافته و از ۱۱ درصد در سال ۲۰۲۲ به تنها شش درصد در سال ۲۰۲۳ تقریباً به نصف رسیده‌است.

با این وجود، استفن رودریگز نماینده برنامه توسعه سازمان ملل در این گزارش گفته که کمک‌های بین المللی به نجات میلیون‌ها نفر از گرسنگی کمک کرده است؛ اما این کمک‌ها در زمانی که اکثریت جمعیت افغانستان به شدت آسیب پذیر هستند و ناامنی‌های معیشتی بسیار بالا است، در حال کاهش است.

دفتر توسعه سازمان ملل در این گزارش خواستار سرمایه‌گذاری برای رشد اقتصادی از جمله در بخش سکتور خصوصی شده است.

این دفتر افزوده که این تنها راه توسعه پایدار، کاهش فقر و تاب‌آوری جامعه است.

در گزارش تاکید شده که مشارکت اقتصادی زنان باید در خط مقدم هر تلاشی برای رسیدگی به بحران‎های افغانستان باشد.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=51884

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.