• امروز : شنبه, ۶ اسد ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
کل 3166 امروز 5

اخبار ویژه

وزارت صنعت:پنج میلیارد و ۲۳۷ میلیون دالر دادوستد در نیمه اول سال ۲۰۲۴ رییس عمومی استخبارات امارت اسلامی برخی حلقات استخباراتی در افغانستان فعالیت دارند دیدار معاون اداری ریاست‌الوزرا با معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین اخراج یکی از فرماندهان ژنرال دوستم از ترکیه لایحه آمریکا برای جلوگیری از به‌رسمیت شناختن حکومت طالبان وزیر خارجه پاکستان:حمله به نمایندگی‌های دیپلماتیک پاکستان کار اتباع افغانستان است وزارت معارف برای جذب آموزگاران مسلکی تفاهم‌نامه‌ای را با اداره ملی امتحانات به امضا رساند یک کارخانه تولید دوا در کابل گشایش یافت وزیر دفاع طالبان:به زودی به حریم هوایی خویش حاکمیت پیدا می‌کنیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با بشار اسد رئیس جمهور سوریه در کرملین دیدار کرد بازداشت ۵۵نفر در ولسوالی ارزگان خاص توسط طالبان درگیری نمایندگان ترکیه در صحن علنی پارلمان حقانی:شمار نیروهای پولیس وزارت داخله به ۲۳۰هزار نفر افزایش یافته است وزارت ترانسپورت:سنگ تهداب یک انتظارگاه جدید در میدان هوایی کابل گذاشته شد وزیر معادن:تمام آمادگی‌ها از برای آغاز کار پروژه تاپی گرفته شده

0

خاطرات و حکایت‌های مردم از تهاجم و خروج اتحاد جماهیر شوروی

  • کد خبر : 53178
  • 27 دلو 1402 - 12:40

هم‌زمان با فرا رسیدن سی‌وپنجمین سال‌روز خروج نیروهای جماهیر شوروی از افغانستان، شهروندان کشور گفته‌اند که از تهاجم این اتحاد جماهیر شوروی و خروج آن از کشور، خاطرها و حکایت‌های گوناگون دارند. شهروندان کشور روز خروج نیروهای اتحاد جماهیر شوروی را یک روز مهم در تاریخ دانسته و گفته‌اند که مردم افغانستان بزرگ‌ترین ارتش وقت […]

هم‌زمان با فرا رسیدن سی‌وپنجمین سال‌روز خروج نیروهای جماهیر شوروی از افغانستان، شهروندان کشور گفته‌اند که از تهاجم این اتحاد جماهیر شوروی و خروج آن از کشور، خاطرها و حکایت‌های گوناگون دارند.

شهروندان کشور روز خروج نیروهای اتحاد جماهیر شوروی را یک روز مهم در تاریخ دانسته و گفته‌اند که مردم افغانستان بزرگ‌ترین ارتش وقت جهان با بیش از نُه سال جنگ به زانو درآوردند.

پاینده محمد که در آن زمان فرمانده نظامی در ولایت کنر بود، چنین حکایت کرد: «در یک روز در ۱۳۵۹ در شهر کابل، هفتاد هزار نفر به‌شمول زنان و مجاهدین قهرمان تظاهرات بسیار مستحکم کردند که بسیاری تظاهرکننده‌ها در آن زمان توسط نیروهای روس و قشون سرخ شوروی در شهر کهنه کابل که چوک می‌گفتند، به شهادت رسیدند.»

شماری از باشنده‌های پایتخت درباره خروج اتحاد جماهیر شوروی از کشور گفته‌اند که مردم با اتحاد و همدیگرپذیری توانستند بزرگ‌ترین ارتش وقت جهان را به زانو درآورند.

عبدالصمد باشنده کابل گفت: «بسیار روز بد را دیدیم. زنان ‌ما آواره شد، مردهای ما آواره شد، شهید و زخمی شدند. برای مردم بسیار یک روز بد بود؛ اما روزی که خارج شدند، بسیار برای مردم یک روز افتخار بود.»

محمد صابر یکی دیگر از باشنده‌های کابل می‌گوید: «شکست خوردن روس‌ها به نفع افغان‌ها بود. از این‌که زیر دست بیگانه باشیم‌ و همه چیز تیار برای ما بیاید، به نقص ما است.»

در بیست‌وششم ماه دلو سال ۱۳۶۷ خورشیدی آخرین واحدهای نیروهای اتحاد جماهیر شوروی درنتیجه مبارزه “مجاهدین” از افغانستان بیرون رانده شدند.

بر بنیاد آمارهای ارایه شده از سوی نهادهای مختلف، در جنگی که بیش از نُه سال دوام کرد، بیش از یک میلیون شهروند افغانستان جان باختند و بیش از یک میلیون دیگر معلول شده‌اند افزون بر آن، میلیون‌ها شهروند دیگر کشور به کشورهای همسایه آواره شدند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=53178

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.