• امروز : شنبه, ۶ اسد ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
کل 3166 امروز 5

اخبار ویژه

وزارت صنعت:پنج میلیارد و ۲۳۷ میلیون دالر دادوستد در نیمه اول سال ۲۰۲۴ رییس عمومی استخبارات امارت اسلامی برخی حلقات استخباراتی در افغانستان فعالیت دارند دیدار معاون اداری ریاست‌الوزرا با معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین اخراج یکی از فرماندهان ژنرال دوستم از ترکیه لایحه آمریکا برای جلوگیری از به‌رسمیت شناختن حکومت طالبان وزیر خارجه پاکستان:حمله به نمایندگی‌های دیپلماتیک پاکستان کار اتباع افغانستان است وزارت معارف برای جذب آموزگاران مسلکی تفاهم‌نامه‌ای را با اداره ملی امتحانات به امضا رساند یک کارخانه تولید دوا در کابل گشایش یافت وزیر دفاع طالبان:به زودی به حریم هوایی خویش حاکمیت پیدا می‌کنیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با بشار اسد رئیس جمهور سوریه در کرملین دیدار کرد بازداشت ۵۵نفر در ولسوالی ارزگان خاص توسط طالبان درگیری نمایندگان ترکیه در صحن علنی پارلمان حقانی:شمار نیروهای پولیس وزارت داخله به ۲۳۰هزار نفر افزایش یافته است وزارت ترانسپورت:سنگ تهداب یک انتظارگاه جدید در میدان هوایی کابل گذاشته شد وزیر معادن:تمام آمادگی‌ها از برای آغاز کار پروژه تاپی گرفته شده

0

کارشناس افغان: فدرالیسم برای افغانستان عملی نیست

  • کد خبر : 52529
  • 16 دلو 1402 - 18:50
کارشناس افغان: فدرالیسم برای افغانستان عملی نیست

کارشناس مسائل سیاسی افغانستان اظهار داشت فدرالیسم در افغانستان که فرهنگ سنتی دارد سبب دامن زدن به نزاع‌های قومی، فرهنگی و زبانی می‌شود. «محمد باقر محسنی» کارشناس مسائل سیاسی افغانستان با اظهار اینکه نظام فدرالیسم در این کشور به دلیل فرهنگ سنتی این کشور عملی نیست، در «ایکس» نوشت: نظام‌ها معمولاً آنچنان که در کشوری […]

کارشناس مسائل سیاسی افغانستان اظهار داشت فدرالیسم در افغانستان که فرهنگ سنتی دارد سبب دامن زدن به نزاع‌های قومی، فرهنگی و زبانی می‌شود.

«محمد باقر محسنی» کارشناس مسائل سیاسی افغانستان با اظهار اینکه نظام فدرالیسم در این کشور به دلیل فرهنگ سنتی این کشور عملی نیست، در «ایکس» نوشت: نظام‌ها معمولاً آنچنان که در کشوری کارایی دارند، الزاماً به معنای کارا بودن آن در جغرافیا و کشور دیگر نیست. مشکل ما در افغانستان این است که می‌خواهیم نظریه‌ها را عیناً آنچنان که هست بدون کم و کاست و بدون لحاظ کردن فرهنگ، دین، جغرافیا و سنت‌های محلی‌مان، اجرا کنیم.

وی افزود: متأسفانه هیچگونه حوصله و تلاشی برای شناخت جامعه و ارائه یک مدلِ منطبق بر واقعیت‌ها وجود ندارد. نظام‌ها در کشورهای آمریکا، فرانسه، ایران و آلمان از بطن و روح جامعه به وجود آمده‌اند و موفقیت آن، به دلیل بومی و منطبق بودن با روح‌ و روان جوامع آن کشورهاست.

محسنی تأکید کرد: تصور کنیم فدرالیسم را به عنوان راه حلِ چالش‌های نظام های گذشته پذیرفتیم؛ آیا می‌توانیم در چگونگی تشکیل ارتش ملی، نمادهای ملی، پول ملی، سیاست خارجی، بودجه ملی و… به توافق برسیم؟ آیا مشکل کماکان باقی نمی‌ماند؟ ایالت‌های فدرال به خودمختاری داخلی قناعت می‌کنند؟

این کارشناس افغان تصریح کرد: با توجه به مداخلات مداوم در افغانستان، چنین ظرفیتی وجود دارد که مردمان ایالت‌ها احساس تعلق به کشور و دولت ملی نمایند؟ گذشته از چارچوب‌های شکلی فدرالیسم، این نوع نظام بیش از دیگر ساختارها نیازمند فرهنگ مدارا و همدیگرپذیری است. فدرالیسم مشکل قدرت را از سطح دولت به درون مردم می‌برد و به نزاع قومی، فرهنگی و زبانی بیشتر دامن می‌زند.

وی در انتها خاطرنشان کرد: ضرورت ما بیشتر تلاش روی تحول در فرهنگ و اخلاق عمومی است. تا ما اهل مدارا و خویشتن‌دار نشویم؛ مدل‌ها حلال مشکلات ما نمی‌باشد.

این اظهارات در حالی است که شب گذشته شماری از سیاست‌مداران و نمایندگان پیشین پارلمان افغانستان در نشستی، یک جریان سیاسی موسوم به «مجمع فدرال‌خواهان افغانستان» را تأسیس کردند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=52529

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.