• امروز : جمعه, ۲۷ میزان ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 18 October - 2024
کل 3987 امروز 10

اخبار ویژه

جنبش اعتراضی چمن: پاکستان در صدد غصب و تصرف خاک چمن است روسیه: آمریکا بر اقدامات اسرائیل سرپوش می‌گذارد غلامی ستاره تیم ملی فوتسال افغانستان به باشگاه (limones 5 agency) اسپانیا پیوست اوچا:دولت آلمان ۱۱٫۲ میلیون دالر به افغانستان کمک کرده است شهادت یحیی سنوار در نبرد با ارتش رژیم صهیونیستی فرماندهی پلیس نیمروز: ۱۲ تن مواد مخدر در این ولایت کشف و امحا شد در دو ماه گذشته ۹۵۰۰ تُن پیاز از قندهار به کشورهای پاکستان و هند صادر شده است وزارت صنعت:در شش ماه نخست سال جاری به ارزش ۸۰ میلیون دالر زعفران از افغانستان صادر شده است بازگشایی راه تورخم پس از دو ماه معاون سیاسی ریاست‌الوزرا:دو عضو دائم شورای امنیت با امارت اسلامی همکاری می‌کنند بازگشت بیش از ۵۷۴ هزار پناهجوی افغانستان از ایران و پاکستان یوناما: خواستار حضور افغانستان در نشست آتی تغییرات اقلیمی شد رهبر جنبش تحفظ پشتون‌‌ها: خواستار حمایت اقوام غیر پشتون افغانستان از این جنبش شد ملاعبدالغنی برادر:کشت خشخاش به صفر رسیده است وزارت صنعت: افغانستان در نمایشگاه بین‌المللی ترکیه شرکت می‌کند

4

خاطرات و حکایت‌های مردم از تهاجم و خروج اتحاد جماهیر شوروی

  • کد خبر : 53178
  • 27 دلو 1402 - 12:40

هم‌زمان با فرا رسیدن سی‌وپنجمین سال‌روز خروج نیروهای جماهیر شوروی از افغانستان، شهروندان کشور گفته‌اند که از تهاجم این اتحاد جماهیر شوروی و خروج آن از کشور، خاطرها و حکایت‌های گوناگون دارند. شهروندان کشور روز خروج نیروهای اتحاد جماهیر شوروی را یک روز مهم در تاریخ دانسته و گفته‌اند که مردم افغانستان بزرگ‌ترین ارتش وقت […]

هم‌زمان با فرا رسیدن سی‌وپنجمین سال‌روز خروج نیروهای جماهیر شوروی از افغانستان، شهروندان کشور گفته‌اند که از تهاجم این اتحاد جماهیر شوروی و خروج آن از کشور، خاطرها و حکایت‌های گوناگون دارند.

شهروندان کشور روز خروج نیروهای اتحاد جماهیر شوروی را یک روز مهم در تاریخ دانسته و گفته‌اند که مردم افغانستان بزرگ‌ترین ارتش وقت جهان با بیش از نُه سال جنگ به زانو درآوردند.

پاینده محمد که در آن زمان فرمانده نظامی در ولایت کنر بود، چنین حکایت کرد: «در یک روز در ۱۳۵۹ در شهر کابل، هفتاد هزار نفر به‌شمول زنان و مجاهدین قهرمان تظاهرات بسیار مستحکم کردند که بسیاری تظاهرکننده‌ها در آن زمان توسط نیروهای روس و قشون سرخ شوروی در شهر کهنه کابل که چوک می‌گفتند، به شهادت رسیدند.»

شماری از باشنده‌های پایتخت درباره خروج اتحاد جماهیر شوروی از کشور گفته‌اند که مردم با اتحاد و همدیگرپذیری توانستند بزرگ‌ترین ارتش وقت جهان را به زانو درآورند.

عبدالصمد باشنده کابل گفت: «بسیار روز بد را دیدیم. زنان ‌ما آواره شد، مردهای ما آواره شد، شهید و زخمی شدند. برای مردم بسیار یک روز بد بود؛ اما روزی که خارج شدند، بسیار برای مردم یک روز افتخار بود.»

محمد صابر یکی دیگر از باشنده‌های کابل می‌گوید: «شکست خوردن روس‌ها به نفع افغان‌ها بود. از این‌که زیر دست بیگانه باشیم‌ و همه چیز تیار برای ما بیاید، به نقص ما است.»

در بیست‌وششم ماه دلو سال ۱۳۶۷ خورشیدی آخرین واحدهای نیروهای اتحاد جماهیر شوروی درنتیجه مبارزه “مجاهدین” از افغانستان بیرون رانده شدند.

بر بنیاد آمارهای ارایه شده از سوی نهادهای مختلف، در جنگی که بیش از نُه سال دوام کرد، بیش از یک میلیون شهروند افغانستان جان باختند و بیش از یک میلیون دیگر معلول شده‌اند افزون بر آن، میلیون‌ها شهروند دیگر کشور به کشورهای همسایه آواره شدند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=53178

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.