آقای مبارز از پیشگامان عرصه روزنامهنگاری در کشور بود و سالها همچون رییس آژانس اطلاعاتی باختر، معاون روزنامه دولتی انیس و رییس اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان کارکرده بود. او عضویت شورای عالی صلح حکومت پیشین را نیز به عهده داشت.
اعضای خانواده عبدالحمید مبارز، علت درگذشت او را مریضی قلبی و کهولت سن عنوان میکنند.
عبدالعزیز مبارز پسر عبدالحمید مبارز در باره درگذشت پدرش گفت: «چیزی را که از طرف داکتر توصیه شده بود، تطبیق میکرد. چندین بار در ده سال گذشته بستری شدند که بالاخره منجر به فوت شان شد.»
با این حال، برخی از فعالان عرصه روزنامهنگاری، درگذشت آقای مبارز را یک ضایعه بزرگ برای جامعه فرهنگی و رسانهای کشور عنوان میکنند.
حجتالله مجددی رییس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان گفت: «تمام تلاش خستگیناپذیر شان برای این بود که خبرنگار و رسانه افغانستان در خدمت مردم و صدای مردم باشند.»
بشیر هاتف سخنگوی فدراسیون نهادهای خبرنگاران و رسانهها گفت: «بدون شک درگذشت مبارز صاحب یک ضایعه بزرگ و جبرانناپذیر نهتنها برای مطبوعات و خبرنگاران افغانستان، بلکه برای تمام فعالین مدنی و شخصیتهاییست که خواهان آزادی انسان در جوامع بشری هستند.»
از آقای مبارز دستکم ۱۱ اثر چاپی در عرصه روزنامهنگاری و سیاسی بهجا مانده است.
قابل ذکر است که رییسجمهور پیشین کشور در سال ۱۳۹۹ بهمناسبت روز ملی خبرنگار (۲۷ حوت)، به پاس خدمات آقای مبارز در عرصهی مطبوعات، به او مدال دولتی میر مسجدیخان را نیز اهدا کرد.
آژانس خبری پامیر