• امروز : پنج شنبه, ۴ ثور ۱۴۰۴
  • برابر با : Thursday - 24 April - 2025
کل 6276 امروز 7

اخبار ویژه

در نبرد با دشمن، جهاد، مقاومت و مجازات جایگزین اشک می‌شود! هند حدود ۵ تن واکسن به افغانستان کمک کرد رئیس جمهور امریکا: تعرفه‌ بر واردات از چین به ۱۴۵ درصد نمی‌ رسید نمایشگاه مشترک محصولات افغانستان و قزاقستان در کابل پایان یافت بانک جهانی: اقتصاد افغانستان در دو سال گذشته حدود ۲.۵ درصد رشد داشته است وزارت ترانسپورت:در آینده‌ای نزدیک دهلیز هوایی میان افغانستان و قزاقستان فعال می‌شود وزیر داخله با نماینده ویژه روسیه در امور افغانستان دیدارکرد محمدآغا حکیم: فرمان رهبر امارت اسلامی در پیوند به جلوگیری از رسم و رواج‌های ناپسند اجرا می‌شود متقی: به زودی دیپلمات ارشد برای نمایندگی در روسیه معرفی می‌شود افغانستان در کانون توافق ضدتروریسم مسکو و اسلام‌آباد روسیه در مسیر تقویت روابط اقتصادی با طالبان ۹۰ هزار بست از تشکیلات وزارت معارف حذف شد ۲۶ گردشگر در حمله شبه‌نظامیان در کشمیر کشته شدند ترامپ: کبیر سراج را مسئول امور افغانستان منصوب کرد نمایشگاه مشترک افغانستان و قزاقستان در کابل آغازشد

14

وزارت اطلاعات و فرهنگ: در دو سال گذشته از قاچاق۱۴۰۰ اثر باستانی جلوگیری شده است

  • کد خبر : 56921
  • 02 ثور 1403 - 1:49
وزارت اطلاعات و فرهنگ: در دو سال گذشته از قاچاق۱۴۰۰ اثر باستانی جلوگیری شده است

مسوولان در وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته‌اند که این وزارت در دو سال پسین از قاچاق بیش از ۱۴۰۰ اثر باستانی به بیرون از کشور جلوگیری کرده است. بیشتر اثرهای باستانی از ولایت‌های کابل، ننگرهار، بغلان و جوزجان به دست آمده است. خبیب غفران سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: «وزارت اطلاعات و فرهنگ بعد […]

مسوولان در وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته‌اند که این وزارت در دو سال پسین از قاچاق بیش از ۱۴۰۰ اثر باستانی به بیرون از کشور جلوگیری کرده است.

بیشتر اثرهای باستانی از ولایت‌های کابل، ننگرهار، بغلان و جوزجان به دست آمده است.

خبیب غفران سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: «وزارت اطلاعات و فرهنگ بعد از حاکمیت امارت اسلامی توانسته که به همکاری ارگان‌های امنیتی و کشفی از قاچاق ۱۴۶۰ اثر جلوگیری کند و تنها در سال  ۱۴۰۲ ما از قاچاق ۱۱۸۲ اثر جلوگیری کردیم.»

به گفته‌ی مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ، بیشترین آثاری که به بیرون از کشور قاچاق می‌شوند، سکه‌های قمیتی، آثار دوره کوشانی‌ها، آثار دوره اسلامی به‌ویژه دوره سنگ را در بر می‌گیرد.

سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ افزود: «اثرهای که خیلی در قاچاق آن تلاش می‌شود، سکه‌های تاریخی است یعنی آثار کوچکی هستند که انتقال داده شوند. این آثار از دورانی کوشانی‌ها از دوره‌های اسلامی حتی از دوره سنگ قدیم هستند.»

با این حال برخی فرهنگیان و باستان‌شناسان می‌گویند که اثرهای باستانی جزو سرمایه‌های ملی کشور است و حکومت باید برای حفاظت از آن‌ها بیشتر از پیش تلاش کند.

گل الرحمان قاضی آگاه مسایل فرهنگی بگفت: «آثار باستانی نشان‌دهنده تاریخ افغانستان است. افغانستان یک تاریخ با ارزش پنج‌هزار ساله خود را دارد و حفظ و نگه‌داشت آن از جمله ضروریات است.»

معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ پیش از این در مراسم گرامی‌داشت از روز بین‌المللی حفاظت از میراث‌های فرهنگی گفته بود که رهبر امارت اسلامی دستور داده تا از قاچاق و فروش آثار باستانی و فرهنگی در کشور جلوگیری شود.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=56921

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 3انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.