• امروز : شنبه, ۶ اسد ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 27 July - 2024
کل 3171 امروز 10

اخبار ویژه

بازدید وزیر زراعت و آبیاری طالبان از بندر حیرتان یک شرکت اماراتی خواستار دریافت غرامت ۱۵ میلیون دالری از افغانستان شده است وزارت خارجه پاکستان باکمیشنر عالی پناه‌جویان سازمان ملل‌متحدگفتگو کرد وزارت خارجه ترکمنستان کاردار طالبان برای سفارت افغانستان را پذیرفت ذکیه خدادادی تکواندوکار افغانستانی مشعل المپیک را در پاریس حمل کرد وزارت صنعت:پنج میلیارد و ۲۳۷ میلیون دالر دادوستد در نیمه اول سال ۲۰۲۴ رییس عمومی استخبارات امارت اسلامی برخی حلقات استخباراتی در افغانستان فعالیت دارند دیدار معاون اداری ریاست‌الوزرا با معاون وزیر فرهنگ و گردشگری چین اخراج یکی از فرماندهان ژنرال دوستم از ترکیه لایحه آمریکا برای جلوگیری از به‌رسمیت شناختن حکومت طالبان وزیر خارجه پاکستان:حمله به نمایندگی‌های دیپلماتیک پاکستان کار اتباع افغانستان است وزارت معارف برای جذب آموزگاران مسلکی تفاهم‌نامه‌ای را با اداره ملی امتحانات به امضا رساند یک کارخانه تولید دوا در کابل گشایش یافت وزیر دفاع طالبان:به زودی به حریم هوایی خویش حاکمیت پیدا می‌کنیم ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه با بشار اسد رئیس جمهور سوریه در کرملین دیدار کرد

0

وزارت اطلاعات و فرهنگ: در دو سال گذشته از قاچاق۱۴۰۰ اثر باستانی جلوگیری شده است

  • کد خبر : 56921
  • 02 ثور 1403 - 1:49
وزارت اطلاعات و فرهنگ: در دو سال گذشته از قاچاق۱۴۰۰ اثر باستانی جلوگیری شده است

مسوولان در وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته‌اند که این وزارت در دو سال پسین از قاچاق بیش از ۱۴۰۰ اثر باستانی به بیرون از کشور جلوگیری کرده است. بیشتر اثرهای باستانی از ولایت‌های کابل، ننگرهار، بغلان و جوزجان به دست آمده است. خبیب غفران سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: «وزارت اطلاعات و فرهنگ بعد […]

مسوولان در وزارت اطلاعات و فرهنگ گفته‌اند که این وزارت در دو سال پسین از قاچاق بیش از ۱۴۰۰ اثر باستانی به بیرون از کشور جلوگیری کرده است.

بیشتر اثرهای باستانی از ولایت‌های کابل، ننگرهار، بغلان و جوزجان به دست آمده است.

خبیب غفران سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: «وزارت اطلاعات و فرهنگ بعد از حاکمیت امارت اسلامی توانسته که به همکاری ارگان‌های امنیتی و کشفی از قاچاق ۱۴۶۰ اثر جلوگیری کند و تنها در سال  ۱۴۰۲ ما از قاچاق ۱۱۸۲ اثر جلوگیری کردیم.»

به گفته‌ی مسوولان وزارت اطلاعات و فرهنگ، بیشترین آثاری که به بیرون از کشور قاچاق می‌شوند، سکه‌های قمیتی، آثار دوره کوشانی‌ها، آثار دوره اسلامی به‌ویژه دوره سنگ را در بر می‌گیرد.

سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ افزود: «اثرهای که خیلی در قاچاق آن تلاش می‌شود، سکه‌های تاریخی است یعنی آثار کوچکی هستند که انتقال داده شوند. این آثار از دورانی کوشانی‌ها از دوره‌های اسلامی حتی از دوره سنگ قدیم هستند.»

با این حال برخی فرهنگیان و باستان‌شناسان می‌گویند که اثرهای باستانی جزو سرمایه‌های ملی کشور است و حکومت باید برای حفاظت از آن‌ها بیشتر از پیش تلاش کند.

گل الرحمان قاضی آگاه مسایل فرهنگی بگفت: «آثار باستانی نشان‌دهنده تاریخ افغانستان است. افغانستان یک تاریخ با ارزش پنج‌هزار ساله خود را دارد و حفظ و نگه‌داشت آن از جمله ضروریات است.»

معین نشرات وزارت اطلاعات و فرهنگ پیش از این در مراسم گرامی‌داشت از روز بین‌المللی حفاظت از میراث‌های فرهنگی گفته بود که رهبر امارت اسلامی دستور داده تا از قاچاق و فروش آثار باستانی و فرهنگی در کشور جلوگیری شود.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=56921

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 3در انتظار بررسی : 3انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.