به گفته سخنگوی این وزارت مساحت این پایپ لاین ۹۵.۵ کیلومتر بوده که با هزینه ۶.۹ میلیون افغانی سرمایه گذاری صورت گرفته است.
با این حال اتاق تجارت و سرمایه گذاری بر سرمایه گذاری در بخش معادن کشور به ویژه معادن گاز تاکید میورزد.
وزارت معادن و پترولیم میگوید که بیشترین ذخایر گاز کشور در معادن یتیم تاق، خواجه گوگردک و جرقدوق موقعیت داشته و در حال حاضر نیز این معادن به گونه قانونی استخراج میشود.
سخنگوی این وزارت همچنان میافزاید، کار پایپلاین انتقال گاز از شبرغان که هزینه آن ۶.۹ میلیون افغانی و مساحت آن ۹۵.۵ کیلومتر است ۶۰ درصد پیش رفته است و با تکمیل شدن آن هر شبانه روز یک اعشاریه پنج میلیون مترمکعب گاز به شهر مزارشریف انتقال خواهد یافت.
همایون افغان سخنگوی وزارت معادن و پترولیم میگوید: «بعد از اینکه این پایپلاین امتداد مییابد به مزارشریف، ظرفیت انتقال ۱.۵ میلیون مترمکعب گاز را در فی شبانه روز دارد که گاز شبرغان را به مزارشریف، به پارکهای صنعتی، منازل و به یکتعداد فابریکهها که همرایشان قرارداد داریم به آنها انتقال خواهد یافت.»
همزمان با این اتاق تجارت و سرمایه گذاری ایجاد تصفیه خانه های معیاری و پروسس معادن به ویژه معادن گاز در کشور تاکید میورزد.
خانجان الکوزی عضو هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری: «بسیار اساسی و حیاتی است برای اقتصاد افغانستان و باید توجه صورت بگیرد، خصوصا امارت اسلامی باید توجه بکند. من فکر میکنم ذخایر کافی داریم.»
در همین حال برخی از آگاهان مسایل اقتصادی سرمایه گذاری روی استخراج معادن در کشور را در رشد اقتصادی مهم میدانند و بر استخراج آن به گونه معیاری تاکید میورزند.
محمد نبی افغان، آگاه مسایل اقتصادی میگوید: «بسیار سرمایهگذاری بزرگ نیاز است که شرایط خاص خود را دارد و ما هنوز به آن اندازه آماده نیستیم.»
با موجودیت منابع گاز در کشور، در حال حاضر گاز مورد نیاز از کشورهای آسیای میانه و ایران وارد کشور میشود.
آژانس خبری پامیر