سازمان جهانی بهداشت امسال با شعار “شکستن موانع، پرکردن شکافها” از چهارده نوامبر، روز جهانی دیابت یا بیماری شکر گرامیداشت کرده است.
این سازمان در یک اعلامیه گفته که چهارده نوامبر، فرصتی برای افزایش آگاهی در مورد بیماری شکر است.
در اعلامیه سازمان جهانی بهداشت همچنان آمده است که بر بنیاد بررسی سال ۲۰۲۲ میلادی، این بیماری حدود ۲۴۶ میلیون نفر با سن ۳۰ سال و بالاتر از آن را در جنوب شرق آسیا تحت تاثیر قرار داده است.
همزمان با روز جهانی بیماری شکر، برخی از بیماران خواهان واردات دوای با کیفیت برای بیماری شکر هستند.
لالا میر که سه سال میشود به بیماری شکر مبتلا است، درباره کیفیت دوای این بیماری گفت: از زمانیکه به این بیماری مبتلا شدم، سه سال میگذرد، در هر گوشه افغانستان نزد داکتران مراجعه کردم؛ اما نتیجه مثبت نداد بهخاطریکه دوا در اینجا اصلی نیست.
عبدالجبار نظری یکی دیگر از بیماران مبتلا به شکر گفت: در وطن ما تشخیص و تداوی است، اما بازرگانان ما دوای بیکیفیت وارد میکنند، نتیجه نمیدهد.
پزشکان در یکی از مرکزهای تشخیص و درمان بیماری شکر در پایتخت، از افزایش شمار مبتلایان به بیماری شکر سخن گفتهاند.
ماهجبین مهربان، پزشک گفت: تعداد بیمارانی که روزانه نزد ما مراجعه میکنند به از ۸۰ تا ۱۲۰ نفر میرسد که از این جمله واقعاتی که تازه تشخیص میشود، دو یا سه نفر در روز میباشد. به این معنا است که واقعات شکر روز به روز زیاد میشود.
بیماران مبتلا به شکر در صورت درمان نکردن این بیماری، با پیامدهایی چون حمله قلبی، سکته مغزی، کمکاری کلیهها، نابینایی و قطع عضو بدن روبهرو خواهند شد.
سازمان جهانی بهداشت همچنان افزوده است که اعضای این سازمان در سال ۲۰۲۲ به دست یافتن به پنج هدف تا سال ۲۰۳۰ تاکید کردهاند.
آژانس خبری پامیر