آنان میگویند که اگر حفاریها و ساختوسازهای اطراف این آبدهها متوقف نشود، بسیاری از این بناهای باارزش به سوی نابودی خواهند رفت.
قلعه تاریخی خاش یکی از این آبدههاست که با پیشینهای هزار ساله از تمدن سیستان باستان در جنوب ولسوالی خاشرود قرار دارد و اکنون در معرض خطر فروپاشی است.
محمود محمودی آگاه امور فرهنگی تاکید میکند: آبدههای تاریخی، نمایانگر تاریخ کشور هستند و دولت باید از تخریب آنها جلوگیری کند. مسوولان باید بهطور جدی از حفاری و ساخت خانه در اطراف این بناها جلوگیری کنند.
جان محمد الکوزی فعال فرهنگی دیگر گفت: در صورت بیتوجهی به حفظ و مراقبت از آبدهها، این سازههای تاریخی فرو خواهند پاشید و این بناها تاریخ کشور را به نمایش میگذارند.
عبدالکریم یکی از باشندگان نیمروز افزود: حکومت باید از تخریب آبدههای تاریخی جلوگیری کند، زیرا برخی از این آثار در حال نابودی هستند و نیاز به ترمیم و مرمت دارند.
اما مسئولان محلی میگویند که از آبدههای تاریخی نگهداری میکنند و به هیچ کس اجازه نمیدهند تا به این آبدهها، آسیب برساند.
حبیبالله الهام رئیس اطلاعات و فرهنگ نیمروز گفت: از آبدههای تاریخی نگهداری میکنیم و به هیچ کس اجازه نمیدهیم تا به این آبدهها، آسیب برساند. و همچنان نیز از اعمار بسیاری از خانه در نزدیکی آبدههای تاریخی جلوگیری کردیم.
براساس اطلاعات، تاکنون بیش از ۴۰ آبده تاریخی در نیمروز به ثبت رسیده است. نیمروز یکی از ولایتهای باستانی کشور به شمار میرود و بسیاری از آثار تاریخی آن میراثی از تمدن سیستان باستان هستند.
آژانس خبری پامیر