• امروز : یکشنبه, ۴ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل 4444 امروز 12

اخبار ویژه

۴ نفر در تیراندازی اطراف سفارت اسرائیل در اردن کشته و زخمی شدند علیرضا بیگدلی را به عنوان سفیر جدید ایران در کابل معرفی شد معاونیت اقتصادی ریاست‌الوزرا روی ۲۱ معدن بزرگ ۴۱۵ میلیارد افغانی سرمایه‌گذاری شده است ملی‌پوشان زیر نزده کشورمان تیم امارات متحده عربی را شکست دادند وزیر دفاع آلمان: تهدید ناشی از جنگ اوکراین طولانی‌مدت خواهد بود برای نخستین‌بار روند جواز دهی به ادارات تفتیشی و نهاد‌های آموزش‌های مسلکی آغازشد یوشیایونگ: خواستار بهبود روابط میان امارت اسلامی و پاکستان شد یک محموله بزرگ از کالاهای بازرگانان افغانستان از چین به بندر حیرتان رسید نشست مرزی مقامات طالبان و پاکستان در گذرگاه تورخم واکنش‌ها به حمله بر نمازگزاران در ولسوالی نهرین ولایت بغلان اعضای جنبش اعتراضی چمن: نیروهای پاکستانی در گذرگاه چمن – سپین بولدک در فساد دخیل هستند شاهین: از تصمیم تازه سازمان ملل درباره چوکی افغانستان انتقادکرد وزارت معارف: بیش از ۲۴۵۰ نفر به حیث مبلغین دینی در ریاست‌ معارف ۹ ولایت شمالی تعیین شدند بازدید وزیر صنعت و تجارت از بازار مشترک افغانستان- اوزبکستان اوچا: در سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۸۱ کارمند امدادی در نقاط مختلف جهان جان باختند

2

فعالان فرهنگی در نیمروز نگران فروپاشی برخی از آبده‌های تاریخی این ولایت هستند

  • کد خبر : 66762
  • 12 عقرب 1403 - 14:35
فعالان فرهنگی در نیمروز نگران فروپاشی برخی از آبده‌های تاریخی این ولایت هستند

آنان می‌گویند که اگر حفاری‌ها و ساخت‌وسازهای اطراف این آبده‌ها متوقف نشود، بسیاری از این بناهای باارزش به سوی نابودی خواهند رفت. قلعه تاریخی خاش یکی از این آبده‌هاست که با پیشینه‌ای هزار ساله از تمدن سیستان باستان در جنوب ولسوالی خاش‌رود قرار دارد و اکنون در معرض خطر فروپاشی است. محمود محمودی آگاه امور […]

آنان می‌گویند که اگر حفاری‌ها و ساخت‌وسازهای اطراف این آبده‌ها متوقف نشود، بسیاری از این بناهای باارزش به سوی نابودی خواهند رفت.

قلعه تاریخی خاش یکی از این آبده‌هاست که با پیشینه‌ای هزار ساله از تمدن سیستان باستان در جنوب ولسوالی خاش‌رود قرار دارد و اکنون در معرض خطر فروپاشی است.

محمود محمودی آگاه امور فرهنگی تاکید می‌کند: آبده‌های تاریخی، نمایان‌گر تاریخ کشور هستند و دولت باید از تخریب آن‌ها جلوگیری کند. مسوولان باید به‌طور جدی از حفاری و ساخت خانه در اطراف این بناها جلوگیری کنند.

جان محمد الکوزی فعال فرهنگی دیگر گفت: در صورت بی‌توجهی به حفظ و مراقبت از آبده‌ها، این سازه‌های تاریخی فرو خواهند پاشید و این بناها تاریخ کشور را به نمایش می‌گذارند.

عبدالکریم یکی از باشندگان نیمروز افزود: حکومت باید از تخریب آبده‌های تاریخی جلوگیری کند، زیرا برخی از این آثار در حال نابودی هستند و نیاز به ترمیم و مرمت دارند.

اما مسئولان محلی می‌گویند که از آبده‌های تاریخی نگه‌داری می‌کنند و به هیچ کس اجازه نمی‌دهند تا به این آبده‌ها، آسیب برساند.

حبیب‌الله الهام رئیس اطلاعات و فرهنگ نیمروز گفت: از آبده‌های تاریخی نگه‌داری می‌کنیم و به هیچ کس اجازه نمی‌دهیم تا به این آبده‌ها، آسیب برساند. و هم‌چنان نیز از اعمار بسیاری‌ از خانه در نزدیکی آبده‌های تاریخی جلوگیری کردیم.

براساس اطلاعات، تاکنون بیش از ۴۰ آبده تاریخی در نیمروز به ثبت رسیده است. نیمروز یکی از ولایت‌های باستانی کشور به شمار می‌رود و بسیاری از آثار تاریخی آن میراثی از تمدن سیستان باستان هستند.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=66762

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.