• امروز : یکشنبه, ۴ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 24 November - 2024
کل 4440 امروز 8

اخبار ویژه

وزیر دفاع آلمان: تهدید ناشی از جنگ اوکراین طولانی‌مدت خواهد بود برای نخستین‌بار روند جواز دهی به ادارات تفتیشی و نهاد‌های آموزش‌های مسلکی آغازشد یوشیایونگ: خواستار بهبود روابط میان امارت اسلامی و پاکستان شد یک محموله بزرگ از کالاهای بازرگانان افغانستان از چین به بندر حیرتان رسید نشست مرزی مقامات طالبان و پاکستان در گذرگاه تورخم واکنش‌ها به حمله بر نمازگزاران در ولسوالی نهرین ولایت بغلان اعضای جنبش اعتراضی چمن: نیروهای پاکستانی در گذرگاه چمن – سپین بولدک در فساد دخیل هستند شاهین: از تصمیم تازه سازمان ملل درباره چوکی افغانستان انتقادکرد وزارت معارف: بیش از ۲۴۵۰ نفر به حیث مبلغین دینی در ریاست‌ معارف ۹ ولایت شمالی تعیین شدند بازدید وزیر صنعت و تجارت از بازار مشترک افغانستان- اوزبکستان اوچا: در سال ۲۰۲۴ میلادی ۲۸۱ کارمند امدادی در نقاط مختلف جهان جان باختند استرالیا روت مک‌کال را قاضی پرداخت غرامت به بازماندگان قربانیان جنایات جنگی در افغانستان‌تعیین‌کرد گفتگوی‌نماینده ویژه چین در افغانستان برای پنجمین نشست وزیران خارجه همسایه افغانستان بانک جهانی: صادرات افغانستان۱۴ درصد در ۲۰۲۴ کاهش یافته است رئیس‌جمهور روسیه: جنگ اوکراین در حال تبدیل شدن به یک جنگ جهانی است

12

نهادهای بین‌المللی ممنوعیت آموزش دختران غیرقابل توجیه است

  • کد خبر : 55332
  • 03 حمل 1403 - 1:49
نهادهای بین‌المللی ممنوعیت آموزش دختران غیرقابل توجیه است

عفو بین‌الملل در یک اعلامیه گفته است که طالبان باید از بهانه‌های بدبینانه برای پیش‌برد برنامه‌های تبعیض‌آمیز خود دست بردارند. این سازمان افزوده است: سال جدید آموزشی در افغانستان آغاز شده؛ اما دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش منع شده‌اند. این مساله غیرقابل توجیه و نقض حقوق بنیادی بشر برای آموزش است. طالبان باید […]

عفو بین‌الملل در یک اعلامیه گفته است که طالبان باید از بهانه‌های بدبینانه برای پیش‌برد برنامه‌های تبعیض‌آمیز خود دست بردارند.

این سازمان افزوده است: سال جدید آموزشی در افغانستان آغاز شده؛ اما دختران بالاتر از صنف ششم از آموزش منع شده‌اند. این مساله غیرقابل توجیه و نقض حقوق بنیادی بشر برای آموزش است. طالبان باید به دختران در هر سنی، اجازه رفتن به مکتب را بدهد و از بهانه‌های بدبینانه برای پیش‌برد برنامه تبعیض‌آمیز خود دست بردارند.»

دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما نیز در واکنش به مسدود ماندن دروازه مکتب‌ها، آموزش را برای صلح و رفاه ضروری خوانده و از مقام‌های کنونی کشور خواسته است تا به این ممنوعیت پایان دهند.

یوناما نوشته است: «با آغاز سال تحصیلی جدید افغانستان، اکنون بیش از ۹۰۰ روز است که دختران بالای ۱۲ سال از حضور در مکتب‌ها و هم‌چنان دختران در دانش‌گاه‌ها منع شده‌اند. یوناما از مقام‌های کنونی افغانستان می‌خواهد که به این ممنوعیت غیرقابل توجیه و آسیب‌رسان پایان دهند. آموزش برای همه برای صلح و رفاه ضروری است.»

همزمان با این وزارت خارجه امریکا احترام به حقوق زنان و دختران افغان را برای ادامه تلاش‌های ایالات متحده در افغانستان حیاتی خوانده است.

ودانت پاتل معاون سخن‌گوی وزارت خارجه امریکا گفته است: «به صراحت گفته‌ایم که در گام نخست، طالبان نباید مانع رفتن دختران به مکتب می‌شدند. پیش‌برد احترام به حقوق زنان و دختران افغان برای تلاش‌های ایالات متحده در افغانستان حیاتی است.»

سونیا که صنف دهم مکتب است به خبرنگار طلوع‌نیوز گفت: «بخاطر این‌که در خانه جگرخون بودم، به کورس خیاطی آمدم. اگر مکاتب به‌روی دخترها باز می‌بود، سال قبل فارغ می‌شدم.»

لمیا شیرزی فعال حقوق زن  گفت: «جامعه جهانی در این سه سال فقط روی کاغذ واکنش‌های داشته است که دختران افغانستان دیگر به این واکنش‌های نمایشی جامعه جهانی اعتماد نداشته و دل خوش نمی‌کنند. طالبان باید بخاطر رشد و توسعه افغانستان، به دختران حرمت نماید و حق آموزش بدهد.»

دست‌رسی نداشتن دختران بالاتر از صنف ششم به آموزش در بیش از دو سال پسین با واکنش‌های داخلی و بیرون مواجه بوده است؛ اما امارت اسلامی بارها گفته است که اجازه نیافتن دختران بالاتر از صنف ششم به مکتب‎ها، مساله دایمی نیست.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=55332

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.