دفتر هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در گزارش تازهای اعلام کرده که در سه سال پسین، ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان به کمکهای بشردوستانه نیاز داشتهاند.
این گزارش تاکید میکند که نیاز به کمکهای بشردوستانه همچنان در حال افزایش است و تامین آن با چالشهای فراوانی روبهروست.
در این گزارش آمده است که اوچا برای سال جاری میلادی به ۳.۱ میلیارد دالر برای کمکهای بشردوستانه در افغانستان درخواست کرده است، اما تاکنون تنها ۱.۱۵ میلیارد دالر از این مقدار تامین شده است.
گزارش اوچا همچنین به مشکلات عمدهای اشاره کرده که رفع پیامدهای جنگهای چهار دهه گذشته را دشوار کردهاند. از جمله این مشکلات میتوان به سطح بالای ناامنی غذایی و سوءتغذیه، رویدادهای طبیعی، تغییرات اقلیمی، مواد منفجره جامانده از جنگها، و محدودیتهای موجود بر کمکهای بشردوستانه اشاره کرد.
شمسالرحمن احمدزی آگاه مسایل اقتصادی در این زمینه گفت: اگر سازمانهای امدادرسان با مردم و حکومت افغانستان در شرایط کنونی همکاری کنند، دو فایده خواهد داشت نخست اینکه این همکاری دسترسی به مردم را تسهیل میکند و دوم اینکه میتوان به رشد اقتصادی کشور کمک کرد.
از سوی دیگر، وزارت اقتصاد بر تداوم کمکهای جامعه جهانی تاکید کرده و میگوید که امارت اسلامی در تلاش است تا از طریق تقویت پروژههای زیربنایی زمینههای رشد اقتصادی و کاهش فقر را فراهم کند.
عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد اظهار داشت: در کنار کمکهای بشردوستانه جهانی، امارت اسلامی در تلاش است تا پروژههای زیربنایی و اشتغالزا را تقویت کند و از این طریق زمینه رسیدن افغانستان به خودکفایی را فراهم آورد.
قطبالدین یعقوبی آگاه مسایل اقتصادی نیز افزود: در پروژههای زیربنایی باید در بخشهای زراعت، بهداشت، آموزش، حمل و نقل و انرژی سرمایهگذاری شود تا تاثیرات مثبتی در زمینه اشتغالزایی و بهبود کیفیت زندگی مردم به همراه داشته باشد.
پیش از این، برنامه جهانی خوراک در گزارشی اعلام کرده بود که وضعیت امنیت غذایی در افغانستان اندکی بهبود یافته، اما نیازهای غذایی همچنان بسیار بالا است.
آژانس خبری پامیر