• امروز : شنبه, ۱۱ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 3 October - 2026
کل 11810 امروز 17

اخبار ویژه

فراخوان کشوری ارسال شعر دومین سوگواره بین‌المللی شب شعر شمیم فاطمی پایان رقابت ورزشکاران افغانستان در بازی‌های آسیایی ناگویا با کسب سه مدال سفیر افغانستان در امارات با والی قندهار دیدار کرد تولید نمک در افغانستان از نیاز سالانه کشور بیشتر شد ۱۱ عضو گروه‌های مسلح در عملیات نیروهای امنیتی پاکستان کشته شدند دو کشته و ۹ زخمی در دو حادثه ترافیکی در بغلان اسحاق دار: طالبان باید در عمل ثابت کند از خاک افغانستان علیه پاکستان استفاده نمی‌شود وزیر مهاجرت بلجیم: ۶۰ پناه‌جوی افغانستان پس از پایان محکومیت اخراج خواهند شد سوسلوف: تشدید تنش با ناتو می‌تواند به نقطه بی‌بازگشت برسد خلیل‌زاد اسلام‌آباد را «کانتینرآباد» خواند اتحادیه اروپا خواستار خویشتن‌داری و گفت‌وگوی افغانستان و پاکستان شد قونسلگری افغانستان در مشهد درباره مراجعه بدون نوبت هشدار داد اتحادیه اروپا حملات هوایی پاکستان در افغانستان را محکوم کرد کمیساریای عالی پناهندگان: نزدیک به ۶ میلیون کودک پناهجو در سال ۲۰۲۵ از آموزش بازمانده‌اند ۱۱ میزان و یادآوری دوره حبیب‌الله خان در تاریخ معاصر افغانستان

♥1

تولید نمک در افغانستان از نیاز سالانه کشور بیشتر شد

  • کد خبر : 98027
  • 11 میزان 1405 - 14:16
تولید نمک در افغانستان از نیاز سالانه کشور بیشتر شد
بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی مقام‌های حکومت طالبان، تولید سالانه نمک در افغانستان به حدود ۳۴۴ هزار تُن رسیده است؛ رقمی که از نیاز سالانه کشور به این محصول، حدود ۳۰۰ هزار تُن، بیشتر است و مقام‌ها می‌گویند نیاز بخش‌های خوراکی و صنعتی اکنون از تولید داخلی تأمین می‌شود.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، بر اساس آمار ارائه‌شده از سوی مقام‌های حکومت طالبان، افغانستان سالانه حدود ۳۰۰ هزار تُن نمک نیاز دارد، در حالی که تولید داخلی این محصول به حدود ۳۴۴ هزار تُن رسیده است.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان، گفته است نمک مورد نیاز بخش‌های خوراکی و صنعتی از ۱۴ معدن در ولایت‌های مختلف استخراج و در ده‌ها کارخانه تصفیه و فرآوری می‌شود. به گفته او، فعالیت این بخش برای هزاران نفر زمینه کار فراهم کرده است.

واردات نمک نیز به گفته مقام‌های طالبان، در راستای حمایت از تولید داخلی متوقف شده است. افغانستان در گذشته بخشی از نیاز خود به این محصول را از کشورهای همسایه، به‌ویژه پاکستان و ایران، تأمین می‌کرد؛ با این حال، آمار مشخصی درباره ارزش واردات نمک در سال‌های گذشته منتشر نشده است.

با وجود افزایش تولید داخلی، کیفیت نمک خوراکی همچنان یکی از چالش‌های مطرح در این بخش است. به نقل از بی‌بی‌سی، شماری از مصرف‌کنندگان در کابل از وجود خاک و ریگ در برخی محصولات تولید داخل شکایت دارند.

همایون لودین، متخصص تغذیه، گفته است نمک خوراکی باید عاری از ناخالصی باشد و میزان کافی یود در آن وجود داشته باشد. او بر رعایت معیارهای بهداشتی در روند تولید و عرضه نمک تأکید کرده است.

عبدالجبار صافی، رئیس اتحادیه صنعت‌کاران افغانستان، نیز گفته است ده‌ها شرکت در بخش تولید و تصفیه نمک فعالیت دارند و تولیدکنندگان برای عرضه محصولات معیاری تلاش می‌کنند. او در عین حال خواستار نظارت جدی‌تر بر روند تولید و تصفیه نمک شده است.

اتحادیه صنعت‌کاران می‌گوید با افزایش ظرفیت تولید، برنامه‌هایی برای بهبود کیفیت، بسته‌بندی معیاری و فراهم‌کردن زمینه صادرات نمک افغانستان نیز در حال پیگیری است.

افغانستان دارای ذخایر گسترده نمک است و معادن این ماده در ولایت‌هایی از جمله تخار، سمنگان، بلخ، فاریاب، غور، هرات، پروان، غزنی، پکتیا و قندهار شناسایی شده‌اند.

 

آژانس خبری صدای پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=98027

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.