• امروز : شنبه, ۱۱ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Saturday - 3 October - 2026
کل 11801 امروز 8

اخبار ویژه

خلیل‌زاد اسلام‌آباد را «کانتینرآباد» خواند اتحادیه اروپا خواستار خویشتن‌داری و گفت‌وگوی افغانستان و پاکستان شد قونسلگری افغانستان در مشهد درباره مراجعه بدون نوبت هشدار داد اتحادیه اروپا حملات هوایی پاکستان در افغانستان را محکوم کرد کمیساریای عالی پناهندگان: نزدیک به ۶ میلیون کودک پناهجو در سال ۲۰۲۵ از آموزش بازمانده‌اند ۱۱ میزان و یادآوری دوره حبیب‌الله خان در تاریخ معاصر افغانستان عراق به شرکت‌های هواپیمایی ایران اجازه انجام ۴۰ پرواز روزانه به نجف را داد بلخی: افغانستان در مسیر مثبت قرار دارد و محدودیت‌های خارجی مانع توسعه کشور شده است والی طالبان در قندهار ادعای پاکستان درباره نشست با جنگ‌جویان خارجی را رد کرد ارتش پاکستان حمله به مواضع گروه‌های مسلح در افغانستان را حق دفاعی خواند روسیه برای کمک به حل اختلافات افغانستان و پاکستان اعلام آمادگی کرد پوتین: جهان از شجاعت و مقاومت ملت ایران شگفت‌زده شده است هفت عضو تحریک طالبان پاکستان در عملیات نیروهای امنیتی کشته شدند اوچا: بیش از ۳ میلیون افغان در هفت ماه نخست ۲۰۲۶ کمک بشردوستانه دریافت کردند سازمان ملل خواستار تنش‌زدایی فوری میان طالبان و پاکستان شد

♥47

موسسه مرسی کورپس: کابل نخستین شهر مدرن، به خاطر بحران آب غیرقابل سکونت خواهد شد

  • کد خبر : 77205
  • 30 سرطان 1404 - 9:33
موسسه مرسی کورپس: کابل نخستین شهر مدرن، به خاطر بحران آب غیرقابل سکونت خواهد شد
سازمان غیردولتی مرسی کورپس هشدار داده است که کابل، پایتخت افغانستان به دلیل کاهش شدید آب‌های زیرزمینی، رشد جمعیت و تغییرات اقلیمی، در آستانه تبدیل شدن به اولین پایتخت مدرن جهان بدون آب قرار دارد، که می‌تواند به فروپاشی اقتصادی و بحران انسانی منجر شود.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، سازمان بین‌المللی مرسی کورپس در گزارشی که به تازگی منتشر شده، اعلام کرد که کابل، پایتخت افغانستان، با بحران بی‌سابقه کم‌آبی مواجه است و در صورت ادامه روند کنونی، ممکن است تا سال ۲۰۳۰ به طور کامل خشک شود.

این موسسه هشدار داده است که این بحران می‌تواند منجر به فروپاشی اقتصادی شود و کابل به زودی به اولین پایتخت مدرن جهان تبدیل خواهد شد که کاملاً خشک می‌شود.

به گفته کارشناسان، رشد جمعیت، بحران آب و هوا و استخراج بی‌رویه و بی‌وقفه، سطح آب‌های زیرزمینی را کاهش داده است و تقریباً نیمی از چاه‌های شهر کابل از قبل خشک شده‌اند.

بر بنیاد گزارش سی‌ان‌ان، ماریانا فون زان، مدیر برنامه‌های میرسی کورپس در افغانستان، گفته است که این یک وضعیت اضطراری است و فقط مشکل آب نیست.

او تاکید کرده است: «این یک بحران بهداشتی، یک بحران اقتصادی و یک وضعیت اضطراری انسانی است که همه با هم در یک‌ مکان وجود دارند.»

یکی از خانواده‌های ساکن در کابل که آب را از تانکرها در محله‌شان خریداری میکند، گفته است که ذخیره آب آنان رو به اتمام است، بهای هر لیتر آب نیز گران است و در عین حال این موضوع اقتصاد از قبل فروپاشیده آنان را به چالش جدی کشیده است.

راحله یکی از اعضای این خانواده گفته است: «ما اصلاً به آب آشامیدنی دسترسی نداریم. کمبود آب مشکل بزرگی است که بر زندگی روزمره ما تأثیر می‌گذارد. ما عمیقاً نگران هستیم. ما امیدواریم باران بیش‌تری ببارد؛ اما اگر اوضاع بدتر شود، نمی‌دانم چگونه زنده خواهیم ماند.»

در این گزارش همچنین آمده است که کابل، پایتخت افغانستان، به سمت فاجعه در حرکت است.

 

آژانس خبری صدای پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=77205

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.