Friday, 17 May , 2024
امروز : جمعه, ۲۸ ثور , ۱۴۰۳ - 10 ذو القعدة 1445
شناسه خبر : 48904
  پرینتخانه » اجتماعی, اخبار افغانستان, اقتصادی, انتخاب سردبیر تاریخ انتشار : 24 آگوست 2023 - 10:33 |

کمک برنامه جهانی خوراک به بیش از ۵.۶ میلیون نفر در یک ماه در کشور

کمک برنامه جهانی خوراک به بیش از ۵.۶ میلیون نفر در یک ماه در کشور

برنامه جهانی خوراک اعلام کرده است که در ماه جولای به بیش از پنج اعشاریه شش میلیون نفر در سراسر افغانستان مواد خوراکی و پول نقد کمک کرده است.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، وحیدالله امانی، سخنگوی برنامه جهانی خوراک در افغانستان می‌گوید کمک‌های این نهاد شامل ۳۵هزار تُن مواد خوراکی و ۹ میلیون دالر پول نقد است که در ماه جولای به شهروندان افغانستان توزیع شده است.

وحیدالله امانی گفت:  «دبلیو اف پی در افغانستان در ماه جولای امسال توانست که به بیشتر از پنج اعشاریه شش میلیون نفر در سرتاسر افغانستان کمک‌های مواد غذایی برساند. از این جمله سه اعشاریه هشت میلیون نفر کسانی بودند که از طریق کمک‌های عاجل بشری مستفید شدند.»

در همین حال، شماری از آگاهان مسایل اقتصادی می‌گویند که برای شفافیت در توزیع کمک‌ها، نیاز است تا کمیته‌ی ایجاد شود که بر روند ارایه کمک‌ها نظارت داشته باشد. آگاهان تاکید دارند که شهروندان افغانستان در زمستان پیش‌رو بیش‌تر از هر زمان دیگر به کمک‌ نیاز خواهند داشت.

سیر قریشی یکی دیگر از آگاهان مسایل اقتصادی می‌گوید: «به خاطر این‌که بتوانیم میزان فقر را در افغانستان پایین بیاوریم، نیاز است تا کمک‌ها هم نحوه‌اش تغیر بکند و هم این کمک‌ها در موارد هزینه شوند که بتواند زمینه کاریابی پایه‌دار به خانواده‌های فقیر کشور ایجاد بکند.»

سید مسعود آگاه مسایل اقتصادی، گفت: «یک کمیته توزیع کمک‌های بشرخواهانه و مواد غذای برای مردم افغانستان به وجود بیاره که مصونیت اش ره از لحاظ فزیکی مصونیت انسانی وغیره اش را حاکمیت بگیرند و توزیع ازی ره تحت نظر آن طرزالعمل بین المللی و سازمان‌های خصوصی با اشتراکی جامعه مدنی آغاز شوند.»

از سویی هم، وزارت اقتصاد از کمک‌های نهادهای امدادرسان در افغانستان استقبال کرده، می‌افزاید که برای رشد اقتصادی نیاز است تا کمک‌ها در بخش‌های زیرساخت‌ها هزینه شود.

عبداللطیف نظری، معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: «ما از کمک‌های جامعه جهانی استقبال می‌کنیم؛ اما این کمک‌ها زمانی می‌تواند موثریت خود را داشته باشد که در زیرساخت‌ها و زیربناها به مصرف برسد. در عین زمان کمک‌ها باید جنبه توسعه‌ای و انکشافی بگیرد تا در ایجاد اشتغال و کاهش فقر نقش مهم را ایفا بکند.»

این در حالی‌ست که سازمان جهانی مهاجرت به تازگی در گزارشی نوشته است که هفتاد درصد از شهروندان افغانستان در حال حاضر زیر خط فقر قرار دارند.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا دروغ باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.